Day after Christmas…


Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα απέναντι την Χαλκιδική. Πόσο καθαρή είναι η ατμόσφαιρα!!! Ο ήλιος εκτυφλωτικός να ανεβάζει τη θερμοκρασία, λες και τελείωσε ο Χειμώνας (ποιος Χειμώνας;). Το πρωί βγήκα από το σπίτι και ενώ περίμενα να νιώσω τον κρύο αέρα να με διαπερνάει και να θέλω να τυλιχτώ πιο σφιχτά στο μπουφάν μου, το αντίθετο έγινε. Είχε μια ζέστη που με έκανε να θέλω να το βγάλω, αν δεν κρατούσα τις σακούλες με την ανακύκλωση δηλαδή, θα το έκανα.

Σήμερα με πήρε ο ύπνος. Σηκώθηκα απότομα, κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είδα τα μάτια μου κατάμαυρα, χθες το βράδυ δεν ξεβάφτηκα. Παράξενο, αλλά μου άρεσα έτσι. Ντύθηκα γρήγορα με ότι βρήκα μπροστά μου. Αργότερα συνειδητοποίησα ότι φόρεσα την ίδια μπλούζα με χθες το βράδυ. Τώρα τα ρούχα μου μυρίζουνε καπνούς, αλκοόλ και παϊδάκια στη σχάρα!

Γεμάτο τριήμερο αυτό. Γεμάτο με οικογένεια και φίλους. Γεμάτο χοληστερίνη,τριγλυκερίδια και ζάχαρη. Γεμάτο κρασί. Γεμάτο αγκαλιές και φιλιά. Γεμάτο με παιδικά γέλια. Με άγνωστους γνωστούς (Αντώνη εδώ κατατάσσεσαι εσύ, μα να καθόμαστε δίπλα-δίπλα και να μην πούμε κουβέντα! αυτή η αβεβαιότητα θα μας φάει).

Και ήρθε σήμερα η προσγείωση, με τα μούτρα. Μπαμ… κάτω και δουλειά (με ζαλάδα από την τριήμερη κρασοκατάνυξη)… μέχρι να έρθει η Πέμπτη, άντε να δούμε πόσο θα αργήσει! Ξέρω, είμαι μεγάλη τεμπέλα!

Καλή (σύντομη ελπίζω) εβδομάδα.


10 σχόλια:



SummerDream είπε...

Γλυκιά μου Μαριώ, χρόνια πολλά!
Βλέπω τα πέρασες πανέμορφα και χαίρομαι! Η δουλειά έτσι όπως ήρθαν φέτος οι γιορτές είναι απλά ένα διάλειμμα να αποτοξινωθείς απ'τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, για να δωθεί συνέχεια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Λοιπόν, σου εύχομαι το 2010 να σκας από υγεία, να σε τρέχει η επιτυχία και να έχεις στο χέρι σου ότι επιθυμείς! Γενικώς καλή μου σου εύχομαι τα καλύτερα!

Φιλιά πολλά' τα ξαναλέμε του χρόνου!

mariw είπε...

@ Summerdream. Χαίρομαι πολύ που σε «βλέπω» και ανταποδίδω τις ευχές σου στο πολλαπλάσιο… να είσαι καλά. Περιμένω να τα πούμε σύντομα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

mariw είπε...

Και για εσένα φίλε μου να είναι το 2010 η πρώτη χρόνια από τις καλύτερες που έρχονται!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Όχι άλλο φαΐ, ποτό,γλυκά ,για 2-3 ώρες... πολύ φαΐ αδελφάκι μου, πολλά γλυκά ,δε βαριέσαι και του χρόνου να είμαστε καλά.
χμ, σκεφτόμουν δυνατά;...

mariw είπε...

Ναι Φούλη μου, σκεφτόσουν πολύ δυνατά, φαντάσου ότι σε άκουσα εγώ εδώ πάνω. Καλημέρα και καλή δύναμη για την συνέχεια που έρχεται.

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Μπράβο Μαριώ μου, πολύ σε ζηλεύω, βλέπω πέρασες τέλεια!!! Εύχομαι πάντα να περνάς τέτοιες γιορτές! Καλή Πρωτοχρονιά και να ΄χεις μια πολύ πολύ όμορφη νέα χρονιά!

mariw είπε...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να με ζηλεύεις Σουζάνα, πίστεψε με. Αυτό γίνεται συχνά, δεν ήταν κάτι που αφορά μόνο τις γιορτές, απλά αυτή τη φορά κράτησε λίγο παραπάνω.
Καλή χρόνια και σε εσένα. Φιλιά πολλά.

Loth είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ
ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣ

mariw είπε...

Εγώ τις ευχές μου στις έχω πει Loth, αλλά θα μου πεις ευχές είναι δεν είναι κατάρες, ξαναπές τες.
Καλή πρωτοχρονιά λοιπόν για αρχή, μια γεμάτη και υπέροχη χρονιά για την συνέχεια και ένα καταπληκτικό τέλος λίγο πριν το ’11.
Φιλιά.