Ο ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ



"Θα νιώσω απόλυτη ευτυχία τη στιγμή που θα χρειαστεί να αποχωρήσω από τον μάταιο τούτο κόσμο και κάνοντας ένα φλας μπακ πίσω μου και θα νιώσω πως φεύγω τη σωστή στιγμή, χωρίς απωθημένα και χωρίς ανεκπλήρωτους πόθους"...
Κωνσταντίνος Παπαχρόνης


Ένα πραγματικά πολύ μεγάλο ταλέντο έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά. Αναφέρομαι στο Κώστα Παπαχρόνη πού χθες σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο που έγινε στην Αθήνα.
Πραγματικά δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Ήμουν μεγάλη του θαυμάστρια, από το Λύκειο ακόμα. Πρώτη φορά τον είδα σε μία εκδήλωση του Σχολείου. Είχε ανέβει στην σκηνή για να τραγουδήσει. Υπέροχος. Μακριά μαλλιά, μαύρη ζιβάγκο μπλούζα και μια κιθάρα….
Πάντα στις σχολικές γιορτές εκείνη την χρονιά, περιμέναμε πως και πώς να ανέβει ο Κώστας στην σκηνή και να την γεμίσει. Δυστυχώς τον πρόλαβα μόνο μία χρονιά στο σχολείο.
Και μετά, όταν πέρασε στην δραματική σχολή, όλοι ήμασταν στο σχολείο πολύ περήφανοι, γιατί πιστεύαμε στο ταλέντο του πολύ. Και πραγματικά χαιρόμασταν που είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε και ας μην μας ήξερε αυτός. Μετά ήρθε το θέατρο, λίγη τηλεόραση και ο κινηματογράφος.
Έχει συμμετάσχει στις εξής παραστάσεις: - Π. Μάρμπερ: Ο Δον Ζουάν στο Σόχο, σκην.: Κ. Μαρκουλάκης, Θέατρο Χώρα, 2007-2008.- Φ. Ντοστογιέφσκι: Δαίμονες και Δαιμονισμένοι, σκην.: Μάγια Λυμπεροπούλου, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007.- Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Οθέλλος, σκην.: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2006.- Βασίλης Κατσικονούρης: Το γάλα, σκην.: Νίκος Μαστοράκης, Εθνικό Θέατρο, 2006 & 2007.- Τζον Κάμερον Μίτσελ: Hedwig and the angry inch, σκην.: Εβελίνα Παπούλια, Club 22, 2006- Γκαίτε: Clavigo, σκην.: Γιάννης Χουβαρδάς, Θέατρο Αμόρε, 2005.- Λούκας Μπέρφους: Τέσσερις Εικόνες Αγάπης, σκην: Γιάννης Μόσχος, Θέατρο Αμόρε, 2004-2005.- Πατρίτσια Χάισμιθ: Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ, Διασκευή: Φίλις Νέιτζι, σκην.: Βασίλης Μυριανθόπουλος, Θέατρο Επί Κολωνώ, 2003-2004.- Σαμ Σέπαρντ: Το δόντι του εγκλήματος, σκην.: Μαριτίνα Πάσσαρη, Κ.Θ.Β. Ε. 2002-2003.- Ευριπίδης: Ηρακλής, σκην.: Αντρέι Σερμπάν, Κ.Θ.Β.Ε., 2002. - Χειμωνιάτικο ταξίδι, Σύλληψη – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος: Κ.Θ.Β.Ε., 2002-2003- Αλεξάντρ Μπρεφφόρ – Μαργκερίτ Μονό: Γλυκιά μου Ίρμα, σκην.: Πέρης Μιχαηλίδης, Κ.Θ.Β. Ε. 2001-2002.Έλαβε μέρος στην κινηματογραφική ταινία Ο καλύτερος μου φίλος σε σκηνοθεσία Γ. Λάνθιμου (2001) και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές: Πάλι από την αρχή (2006), Mωβ-Ροζ (2005) Έτσι ξαφνικά ( 2004), Σχεδόν ποτέ (2003) Βαθύ κόκκινο (2001).Τιμήθηκε με Α’ βραβείο ανδρικής ερμηνείας από το περιοδικό «Αθηνόραμα» για την παράσταση Το γάλα που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο.Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στην παράσταση του έργου Το ξύπνημα της άνοιξης του ΦρανΚ Βέντεκιντ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Εθνικό Θέατρο.

H ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου
Σύσσωμο το Εθνικό Θέατρο πενθεί για την αιφνίδια και τραγική απώλεια του ηθοποιού Κωνσταντίνου Παπαχρόνη. Εκφράζουμε την οδύνη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Οι παραστάσεις του έργου Το ξύπνημα της άνοιξης, που παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας και στο οποίο ο Κωνσταντίνος πρωταγωνιστούσε, ακυρώνονται μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τον χρόνο επανέναρξής τους.
Γράμμα στο Κωνσταντίνο Παπαχρόνη από τους συνεργάτες του - φίλους του, της τελευταίας του κινηματογραφικής δουλειάς «Σκλάβοι στα Δεσμά τους»
«Φίλε μας Κωνσταντίνε Παπαχρόνη, πάντα μας αιφνιδίαζες με τη λάμψη σου, την παρουσία σου και την ερμηνεία σου. Αυτή την φορά όμως, αιφνιδίασες οδυνηρά... Ένας νέος άνθρωπος μόλις 31 ετών, πολύπλευρος και μεγάλος καλλιτέχνης της γενιάς του, ο συμπρωταγωνιστής των «Σκλάβων στα Δεσμά τους», ήταν πέρα από όλα ένας υπέροχος φίλος, ερμηνευτής, συνεργάτης, ένας ακόμα από την ομάδα μας που, όλοι μαζί με μια ψυχή, παλέψαμε για το όνειρο της ταινίας μας. Έφυγες άδικα, Κωνσταντίνε, σε συνοδεύει όμως η αγάπη μας στο ταξίδι σου και θα σ΄ έχουμε ανάμεσα μας για πάντα, μέσα από την ταινία και όλα τα όμορφα που περάσαμε μαζί».

Και έφυγε τόσο, μα τόσο νωρίς. Σαν την αδερφή του και αυτός. Για να είναι πάντα νέοι και όμορφοι.